Griepvaccinatie

Beste patiënten,

Een jaarlijkse griepvaccin wordt voor enkele doelgroepen steeds aangeraden (zie onderaan). Dit jaar trekken we enkele aparte momenten uit voor het toedienen van de griepvaccinaties:

  • Zaterdag 05/11/2022 in de voormiddag (via agenda Dr. Annabelle Deturck)
  • Woensdag 09/11/2022 in de voormiddag (via agenda Dr. Steven Van Holm)

U kan hiervoor zowel via de online agenda (onder het label 'griepvaccinatie') als telefonisch een tijdslot reserveren. Vergeet zeker uw griepvaccin niet mee te brengen naar de praktijk.

!Let wel, deze momenten worden specifiek uitgetrokken voor het toedienen van de griepvaccinaties! Heeft u ook andere vragen of bijvoorbeeld voorschriften nodig, gelieve dan op een ander consultatiemoment een afspraak in te boeken.

Prioritaire doelgroepen voor griepvaccinaties:

Groep 1: personen met een risico op een ernstiger verloop van griep
*Iedereen vanaf 65 jaar
*Patiënten die lijden aan een onderliggende chronische aandoening van de longen, het hart, de lever, de nieren, metabole aandoeningen (inclusief diabetes), een BMI hoger dan 35, neuromusculaire aandoeningen of immuniteitsstoornissen
*Personen die in een instelling verblijven
*Alle zwangere vrouwen ongeacht de fase van de zwangerschap
*Kinderen van zes maanden tot achttien jaar die een langdurige aspirinetherapie ondergaan

Groep 2: mensen actief in de zorgsector

Groep 3: mensen die onder één dak wonen met risicopatiënten uit groep 1 en met kinderen jonger dan zes maanden

Bijkomend: alle personen tussen 50 en 65 jaar, zelfs indien ze niet aan een risicoaandoening lijden. Zij kunnen worden gevaccineerd wanneer iedereen van bovenstaande categorieën gevaccineerd is en afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins